Zeliha Sunal
Zeliha Sunal

Zeliha Sunal

  • İleri Dönüşüm Sanatçısı
Konuşma Yaptığı Diller
  • Türkçe

Atıksız Yaşam Olabilir mi? – Türkiye Koşullarında Ne Kadar Atık Azaltabiliriz.
Ambalaj Atıkları Çöp Değildir-Ambalaj Döngüsü ve Zararları
Sahneden Çöp Toplamaya Yolculuk-Kişisel Kikayem ve Dönüşümüm
Çevre Kirliliği
İklim Değişikliğinin Etkileri
Minimalizm -Sadeleşme
Müzik

Upcycle Atölyeler
Firmaların ürünlerini kullanarak başka forma sokmak,
Bunu workshop olarak çalışanlarına yaptırtmak veya yapmak.
Ürünleri değiştirirken YouTube videoları çekmek,
Firmaların sosyal sorumluluk projelerini “çevre ve atık “ögelerini kullanarak yerine getirmek.
Firmalarla geri dönüşüm -upcycle defileleri düzenlemek
Firma adına çevre ile ilgili konserler düzenlemek.

Zeliha Sunal, mikrofonla ilk olarak TRT İzmir Radyosu “Çocuk Saati” programında tanıştı.
Öğretmen Okulu’nda okurken kurduğu orkestrayla, liseler arası birçok müzik yarışmasına katıldı ve derece aldı. Uzunca bir süre amatör gruplarda gitar çalıp şarkı söyleyen Zeliha Sunal, profesyonel müzik çalışmasının ilk basamağı olan İzmir’de 5 yıl kendi orkestrası ile çalıştı. 1988 yılında Grup Angora orkestrasıyla çalışmak üzere Ankara’ya gitti.
1988 -1992 yılları arasında birçok ülke devlet başkanının ağırlandığı devlet organizasyonlarında sahne aldı. 42 farklı dilde şarkı söylemektedir.
TRT Ankara Televizyonu’nun hazırladığı “Tele Tatil”, “Pazar’dan Pazara”, “24`e Doğru” adlı canlı yayınlanan programlarda müzik yaptı. 1993 yılında İstanbul’a yerleşti. Kanal D ve HBB televizyonlarının müzik eğlence programlarında , TRT’de “Gece Kahvesi”adlı programda ayrıca TRT İzmir Televizyonu’nun hazırladığı “Hafta Sonu” programında sunucu ve solist olarak yer aldı.
TV 8 ve Flash TV’de kendi programlarını yaptı.
2010 da Kıbrıs Yıldızı şarkı yarışmasında jüri üyeliği yaptı.
2005’te ilk albümü “Erkekleri Tanıyın” ile müzik dünyasının önüne çıkan Zeliha Sunal her yıl bir albümle günümüze kadar şarkılarını ve kliplerini dinleyicilerinin beğenisine sundu.
Çeşitli vakıf ve STK larla çalışan Zeliha Sunal 2013 yılında “Wediacorp media” ile birleşerek Youtube’ta “Handcraft tv” yi yayına soktu. Bu sitede geri dönüştürülebilir malzemelerden kullanılabilir ev eşyaları üretmeye başladı. Tamamen eğitim amaçlı bu site çevre ve geri dönüşüm kavramlarının altını çiziyor.
2014 yılında ÇEVKO ile çalışmaya başlayan Zeliha Sunal 2 sene proje yüzü olarak ambalaj atıkları ve çevre için kadın ve çocuklara uzandı. 2015 yılında bu çalışma “ Yeşil Nokta Özel Ödülü” kazandı.
2017 ve 2018 yıllarında “Buğday derneği ile organik pazarlar” da halkla buluşup geri dönüşüm atölyeleri düzenledi.
İstanbul ve farklı şehirlerde çevre ve geri dönüşüm ile ilgili flashmob ve gösteriler yaptı. Seminerler verdi. Okulllarda plastiklerin zararlarını anlattı.
Son iki senedir “Gastronomi” festivallerine geri dönüşümlü mutfak malzemeleri ile “yenilebilir nazarlık(üzerlik)” atölyeleriyle katılıyor.
2017 de “ATIKSIZ YAŞAM” platformunu kurarak çevre ve geri dönüşüm konusuna dikkat çekmeyi amaçladı. Söyleşiler ve atölyeler düzenledi.
2018 yaz aylarında Alanya ve Dikili de TÜRÇEV ile “plajına sahip çık” projesinde çalıştı.
Tüketim alışkanlıklarıyla oluşan çevre kirliliğine dikkat çekmek için çeşitli TV kadın ve haber programlarına katıldı, gazete ve dergilerde röpörtajlar verdi.
İstanbul Havalimanı çevre ve sürdürülebilirlik koordinasyon merkezi ile “Atıktan Sanata” projesinde çalışıyor.
Bu çalışmalar sonucunda 2018’de “Yeşil Nokta Sanayii Özel Ödülü” ve “ Altınrehber tv” özel proje ödülü kazandı.
Çevko Dergisi’ne 2 sene köşe yazarlığı yapan Zeliha Sunal aynı zamanda “Magazinkolik.com” sitesinin müzik yazarıdır.
Türkiye Sigarayla Savaş Derneği Başkan Yardımcısı olan Sunal Sigara ile ilgili söyleşiler yaparak tütünün zararlarına dikkati çekmektedir.
Zeliha Sunal halen popüler müzik vakfı POPSAV’ın Yönetim Kurulu Üyesi’dir.
Woman TV’de çevre programı olan Neden Olmasın’ın program yapımcısı ve sunucusudur.
“Küresel ısınma” şarkısı en favori çevre proje şarkısı olmuştur.

Diskografi:
Sonbahar Şansonları-2000
Erkekleri tanıyın -2005
Rafta kalmasın -2006
Antika -2007
Herşey çok güzel olacak -2008
Aşk bana kalır- 2010
Kurbağa Prens-2012
Aldatıldık-2013
Çok ayıp -2014
Sırılsıklam-Zeliha Sunal-Ömür Göksel-2016
Nankör-2016
Sigarayı bırak-2016
Geçti- 2017
Diziler:
Fırtınalar
İlişkiler
Korkusuzlar
Sinema filmi:
Vesaire vesaire

Medya Galerisi

  • Banner

Mirador ile Fark Yaratan Konuşmalar

Bu konuşmacı ile sorularınız mı var? Hemen bize ulaşın, en kısa sürede yanıtlayalım.

Benzer Konulardaki Diğer Konuşmacılar

image
Ediz Hun
Uzman Biyolog, Sinema Sanatçısı, Öğretim Üyesi, Politikacı
image EXCLUSIVE
Dr. Mevlüt Çetinkaya
Ekonomist, Araştırmacı Yazar, Analist
image
Olivia Manzagol
Enerji ve Sürdürülebilirlik Ekonomisti, Finans Uzmanı, Öğretim Görevlisi, Stratejist, Mentor, Yazar