Tijen Mergen
Tijen Mergen

Tijen Mergen

  • Danışman
Konuşma Yaptığı Diller
  • Türkçe
  • İngilizce

İş Ortamı bir savaş meydanı değil de Dans meydanı olsaydı?
Dansı bir metafor olarak kullanarak, iletişimdeki incelikler konusunda farkındalık yaratan bir sohbet.
(Yüzyüze olan konuşmalarda dans performansı ile açış yapılıyor)
Projeler kötü planlanlanmasından değil, daha çok iletişim bozukluklarından batar. Her düzeyde çalışanın her gününü belirleyen en can alıcı konu: İletişebiliyor muyum? İhtiyaçlarımı, isteklerimi dile getirebiliyor ve karşımdakini ikna edebiliyor muyum? Peki ben karşımdakileri duyup anlayabiliyor muyum? Günlerimiz kendimizi ifade etmeye ve mesajımızı doğru vermeye çalışarak geçiyor. Bunları yaparken de, başkalarının mesajlarını dinlerken de çok zorlandığımız zamanlar oluyor.
Değişen koşullar veya iş ortamındaki stresle uğraşırken üretken, becerikli ve yaratıcı olma kapasitemiz düşer. Tam tersinde ise bireyler de takımlar da uçar, harikalar yaratır. Bu konuşma ile hedeflenen bireyler, takımlar ve organizasyonlar için kurum ve bireylerin davranışlarının ve zihinsel alışkanlıklarının olumluya yönelmesi adına bir farkındalık yaratmaktır.

Yedi Kere Düş, Sekiz Kere Kalk
Bu Japon Atasözünden esinlenerek, konuşmacı kendi hayatında yaşadığı düşüş ve tekrar çıkışları ve bunların nedenlerini, edindiği öğretileri ve kazandığı becerileri anlatacak.

Bir Kadın Liderin Hatıra Defteri
Konuşmacı, bu sohbette Apple’da genel müdür olduğu 6 senelik Genel müdürlük öyküsünü, umudun, takım olmanın önemi, yaratıcılık, şeffaflık, yılmazlık gibi becerilerin nasıl gelişeceği ve kullanılabileceği, bir kadın lider olarak yaşadığı zorlukları ve her aşamada edindiği öğretileri paylaşıyor.

Hayatı Mindful yaşayabilmek
“Özel bir şekilde dikkat etmek; şimdiki zamana, istemli,
kasıtlı ve yargısız bir şekilde.” – Jon Kabat Zin
Geçmişin yükünden, geleceğin endişesinden sıyrılıp anda kalmak, daha uyumlu,kendimize ve diğerlerine karşı daha anlayışlı olabilmek, güvenli ilişkiler kurarak
daha mutlu , başarılı ve doyumlu bir hayat yaşamak mümkün mü?
Özellikle iş yaşamında kullanılabilecek pratiklerle oldukça interaktif bir farkındalık
Sohbeti olarak kurgulanmıştır.

Alışkanlıklar mı bizi yönetiyor biz mi alışkanlıklarımızı?
“Önce biz alışkanlıklarımızı oluştururuz, sonra da alışkanlıklarımız bizi oluşturur” John Dryden
Hayatımızın yarısının otopilotta geçtiğini biliyor musunuz? Otopioltta olmanın faydalarını ve zararlarını hiç düşündünüz mü? Bu seminerde alışkanlıklarımızın, günlük rutinlerimizin değeri, kötü alışkanlıkları yok edip, iyileri kazanmanın ip uçları anlatılacak.

Yaşamımın Direksiyonunu Elime Alıyorum
Yaşam sürekli bir devinim içerisinde, etrafımızda herşey inanılmaz hızla değişiyor, belirsizlikler artıyor. Yaşam bize aslında sürekli fırsatlar sunuyor, bizim bu fırsatları görüp değerlendirmemiz bizi geliştiriyor, hayatımızı daha anlamlı hale getiriyor. Tüm bu fırsatlara açık olmak değişen dünyamızda çok yönlü olmamızı, iş hayatı, aile hayatı ve bireysel gelişim dengemizi doğru kurgulamamızı gerektiriyor.
Bu söyleşide, kurum çalışanlarının sadece çalışma hayatlarında önceliklerini belirlemesi, zamanını planlamasından öte, bireyin farkındalığını arttırmak, hayatında anlam bulacağı konuları keşfettirmek ve özel- iş yaşamı dengesi konusunda farkındalık yaratmak amaçlanmaktadır.
Smart Aging (Yaşlanmadan Yaş Alma)
İçinde bulunduğumuz olağan üstü koşullar, hızla değişen yaşam şartları, teknolojinin takip etmekte zorlandığımız gelişimi, yaşamlarımızı ve sağlığımızı çok yakından etkiliyor. Bu sohbette ortalama yaşlarımızın uzadığı, değişimin çok hızlandığı,belirsizliklerin arttığı çağımızda tüm bu zorluklar ile başedebilmek, ruhsal, kalben ve fiziken sağlıklı ve genç kalabilmek, enerjimizi çok uzun yıllar koruyabilmek için neler yapabileceğimiz konusunda ip uçları veriliyor.

Stresimizi Sevelim
Stresimizi sevelim, stres yönetimi ve yılmazlık, stresimiz ile barışma, yönetme uyum sağlama ve yılmazlık yeteneğinizi geliştirme konusunda farkındalık yaratan ve ip uçları veren bir konuşmadır. Değişen koşullar veya stresle uğraşırken üretken, becerili ve yaratıcı olma kapasitesini geliştirmeye odaklanılmıştır.

Leopar kadar Çevik miyiz?
Pandeminin iş dünyasında paradigma değişimi yarattığı artık kabul ediliyor. Yalın organizasyonlar, dinamik takımlar, uzaktan çalışma, artık bir norm haline geldi. Hepimiz oldukça izole ve değişen dinamikler ile çalışılan bu ortamda bireysel farkındalıklarımı artırmaya, iyi olmaya, etkin bir şekilde iletişim kurmaya, işin içinde kalarak bireysel motivasyonumuzu korumaya ihtiyaç duyuyoruz. Hep birlikte sürdürülebilirliği korumak, ortamlarımızdaki değişiklikler kadar hızlı değişmek, uyumlanmak ve yaratıcı olmak durumundayız. Artık ileriye bakıp duruma uyum sağlayacak, kendimizin ve ortamın anlık ihtiyaçlarını anlayacak çevik bir zihniyete ve bakış açısımızı değiştirebilmeye, biraz alışkanlıklarımızın dışına çıkmaya, farklı deneyimlere ve yeni normali şekillendiren eğilim ve akımlardan haberdar olmaya ihtiyaç var.
Bu seminerde Çeviklik ve yaratıcılık, Duygusal Çeviklik, Duygularımızın Farkına Varmak, Hayatımızdaki oltalar ve yükler üzerine sohbet edeceğiz.

Yeni Dünyada Marka Yönetimi
Hızla değişen, dijitalleşen ve her gün yeni bir marka yaratmaya çalışan start-upların dünyasında marka değeri, kurumun geleneksel bilançosundan çok daha değerli hale gelmiştir. Markalama ve pazarlama programlarının uygulanması geleneksel medyadan dijital medyaya büyük bir dönüşüm geçiriyor olsa da, tüketici odaklı pazarlamanın altında yatan ilkeler temelde aynı kalmıştır. Bu seminerde, dijital dönüşüm geçiren dünyada, mükemmel bir marka yönetmenin, değişen tüketici ihtiyaçlarına nasıl cevap vermemiz gerektiğinin, marka konumlandırma, ve love mark yaratmanın, başarılı ve başarısız marka örnekleri ile püf noktalarını konuşacağız.

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Mühendisliği Bölümü’nden Yüksek Lisans derecesiyle mezun olan Tijen Mergen 30 yıllık profesyonel hayatında NCR Corp’da Türkiye ve Orta ve Doğu Avrupa Bölgelerinde üst düzey yöneticilik, Apple- BilkomA.Ş.’nin Genel Müdürlüğü ve Doğan Gazetecilik ve Hürriyet AŞ’de Satış, İş geliştirme ve Pazarlamadan sorumlu başkan yardımcısı ve icra kurulu üyeliği dahil üst düzey yöneticilik görevlerini yürüttükten sonra 2013’de kendi şirketini kurdu.
Satış, Pazarlama, Kişisel Gelişim ve Liderlik alanlarında danışmanlık ve koçluk hizmeti, seminerler ve eğitimler veren Mergen, çalışan mutluluğunun kurum başarısındaki önemini vurgulamak ve yöntemlerini öğretmek üzere, Power Of Happiness Platformu’nu kurdu. Mergen ayrıca altı yılı aşkın bir süre Bahçeşehir Üniversitesi’nde yüksek lisans öğrencilerine pazarlama ve dijital dönüşüm dersleri verdi.
Boğaziçi Üniversitesi’nden her yıl sadece bir kişiye verilen Rektör ödülü ile mezun olan Mergen, 2000 yılında Dünya Gazetesi tarafından düzenlenen yarışmada “Yılın Profesyonel İş Kadını” ödülüne layık görülmüş, aynı yıl iCan Üniversiteler Arası Müzik ve Film Yarışması ile İPRA’dan yılın en başarılı etkinlik ödülünü almıştır. Türkiye’de son dönemlerde en başarılı sosyal sorumluluk projesi olarak bilinen ‘’Baba Beni Okula Gönder’’ kampanyasının liderliğini üstlenmiş, ve ikinci kez, 2007 de IPRA tarafından en başarılı sosyal proje ödülüne layık görülmüştür.
2013-2017 yılları arasında Doğan Gazetecilik AŞ’de, YK üyesi,2009-2023 ve 2019-2023 arasında KAGİDER’de Başkan Yardımcısı ve halen Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nde yönetim kurulu üyesi olarak aktif görevlerini sürdürmektedir.

İşte Kadın
Anne, eş, çalışan gibi pek çok rolleri olan kadınlar, bu birbirinden farklı ve bazen çalışan rolleri, en iyi şekilde yönetmeye çalışıyor. Çocuğu olmayan çalışan kadınların çocuk sahibi olmak için biyolojik saat ile kariyer planlaması arasında sıkışıp kalmaları, çocuğun kariyerlerine zarar vermesi endişeleri, iş, eş ve çocuklar arasında dengeyi kuramama korkusu, günümüz dünyasında çalışan kadının en büyük kabusu. Oysaki kadınlar, kendi özgün halleri ve hayatlarının değişik dönemlerindeki ihtiyaç ve isteklerini dile getirebildiklerinde son derece yaratıcı, verimli ve fark yaratan bir çalışan profili oluyorlar.
Amaç
Kadın çalışanlarımıza farklı rollerinde, zorlandıkları noktalarda, ilham veren öyküler ile, hayatlarını kolaylaştıracak ve günlük hayata uygulayabilecekleri bazı ipuçları vermek.
Yöntem
Yarım günlük bir Atölye Çalışması veya 3 hafta; haftada bir öğlen ya da akşamüstü 2 saat şeklinde planlanacak.
Konuşmacıların gerçek hikayeleri ve iş dünyasında rol model olan bazı kadınlardan örnekler ile konular anlatılacak. İnteraktif çalışmalar ile farkındalık arttırılacaktır.
Program Akışı
Grup Çalışması: Yaşamın Evreleri
Hangi biyolojik evredeyim?
Hangi psikolojik evredeyim?
Hangi rolleri oynuyorum?
Yaşamımı Dolu Dolu Yaşamaya Engel Olarak Gördüklerim
-Fiziksel Engeller
-Duygusal Engeller
Hikayeler ve Yaşanmışlıklar
Sahaya çıkma cesareti
Kırılganlıklarımız
Destek sistemleri
Kadınların İçgüdüsel Engelleri
Hem kariyer hem çocuk olmaz inancı
Mükemmel olma isteği
Saygı duyulmak değil, beğenilmek arzusu
Grup Çalışması: Yaşamıma Zenginlik Getiren Kaynaklarım neler?
Elimdekiler, bugüne getirdiklerim neler?
Yaratabileceklerim neler?
Destek Sistemlerim neler?
*Tijen Mergen eğitimi Ferah Lök ile birlikte yapmaktadır.

Bir Hikayem Var
İş Ortamında Kadın
Kadınlar, anne, eş, çalışan, evlat gibi birbirinden farklı ve bazen çatışan rolleri, aynı anda üstleniyor ve çok güzel yönetiyor. Ancak hem kendileri, hem de çevreleri yapılanları ya görmüyor veya yeteri kadar fırsat verilmiyor, sonuçta da kadınlar iş dünyasında hak etikleri pozisyonlara gelemiyor. Oysa ki kadınlar, kendi özgün halleri ile ihtiyaç ve isteklerini dile getirebildiklerinde, özgüvenlerini koruyabildiklerinde ve yaptıklarının farkına varıp, açıkça dile getirebildiklerinde kariyerlerinde hızla basamakları çıkabiliyorlar.
Bu atölyede amaç kadın çalışanların,
Yaptıkları ve başardıkları işlerin farkına varmalarını sağlamak.
Bunları özgürce dile getirebilmek için hikayeleştirme sanatı ile tanışmalarını sağlamak
Konuşmacıyı ve birbirlerini dinleyerek güven duygularını arttırmak.
Farkındalık Çalışmaları
Aidiyetlerimiz üzerine sohbet, birbirimizi tanıma
Neden kendimizi ifade edemiyoruz?
Engeller?
Kadınların içgüdüsel engelleri, sizin için hangisi geçerli?
Kırılganlıklarımız
Destek isteme cesaret, katılımcıların deneyimleri
Hikayelerin gücü
Anlatmakta zorlandığımızda hikayeler nasıl yardım ediyor?
Karşımızdakini etkileme hikayeleri yapısı
Uygulamalı grup çalışması, “Böbürlenmiyorum, gerçek hikayemi anlatıyorum.”
Bireysel ve Grup Egzersizi
Ben neleri başardım
*2 saat Online Atölye. Küçük gruplar ile (15-24) daha etkileşimli çalışılabilir Daha kalabalık gruplar için zoom ortamında yapılması tavsiye edilir. Zoom odaları ile grup egzersizi yapılabilir.

8 Mart Biz Bize Sohbet
Hayat bir pakettir, iyisi kötüsü ile.
Kırılma noktaları ve yeniden doğuş
Başarıyı getiren özellikler.
Lider kadının nelere ihtiyacı var?
Psikolojik Dayanıklılık neden önemli?
Dişil Enerji ve Eril Enerji Toplumun Düzeni için Kadın enerjisi
Amaç 8 Mart Kadınlar Günü çerçevesinde İlham veren iki Kadın Lider ve Aktivist ile sohbet formatında kurum içi veya daha geniş kitlelere ulaşılabilecek toplumsal farkındalık yaratacak, Bir buçuk saatlik bir etkinlik düzenlemek.
*Söyleşi Tijen Mergen ve Meral Tamer ile birlikte yapılmaktadır. Konusu, Olumlu düşünme ve ilham verme’ dir.

Medya Galerisi

  • Banner

Mirador ile Fark Yaratan Konuşmalar

Bu konuşmacı ile sorularınız mı var? Hemen bize ulaşın, en kısa sürede yanıtlayalım.

Benzer Konulardaki Diğer Konuşmacılar

image
Ece Süeren Ok
Wellbeing ve Stratejik İK Danışmanı
image
İlknur Üstünuçar
Uzman Klinik Psikolog, Psikoterapist, Süpervizör, Allen Carr Türkiye Kurucu Ortağı ve Kıdemli Terapisti
image
Dr. Levent Buda
Tıp Doktoru, Homeopat, Homeopati Eğitmeni, Yazar