Sümeyye Boyacı
Sümeyye Boyacı

Sümeyye Boyacı

  • Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Yüzücü
Konuşma Yaptığı Diller
  • Türkçe

* Doğru hedef belirlemek ve başarıya giden yolda disiplini koruyabilmek.
* Önüne çıkan engelleri basamak olarak kullanmak ve bir başarı merdiveni inşaa etmek.
* Origami madalya hikayem: En büyük hayal kırıklığının ardından gelen Dünya Şampiyonluğu.
Başarısızlık sonrası süreci yönetmek
* Gizli gücümüz: Stres. Yüksek baskı anlarında stresi kontrol etmek ve avantaja dönüştürmek.
Krizi fırsata çevirmek.
* Çok yönlü bir kariyer inşa etmek mümkün mü?
Spor, sanat, akademi, sosyal sorumluluk.

5 Şubat 2003’te Eskişehir’de dünyaya gelen Sümeyye Boyacı, Olimpik & Paralimpik Türk Yüzmesine Cumhuriyet tarihinde Avrupa Şampiyonluğu ve Dünya Şampiyonluğu derecelerini kazandıran ilk kadın sporcudur.
2018 yılında Dublin’de 50 metre sırtüstü Avrupa Şampiyonluğu yaşamış, devamında 2019 Londra’da aynı kategoride dünya ikinciliği kazanmıştır. Tokyo 2020 Paralimpik Oyunları’nda elde ettiği 4.’lük ile tecrübesini geliştiren Boyacı, 2022’de Portekiz’de ilk kez dünya şampiyonu unvanını alarak koleksiyonuna bir değerli başarı daha eklemiştir.
Paris 2024 Paralimpik Oyunları’nda da ülkemizi gururla temsil eden ve çok yönlü kariyer yolculuğunda emin adımlarla ilerleyen Sümeyye Boyacı, Eskişehir’in en nitelikli liselerinden biri olan Eti Sosyal Bilimler Lisesi’nden okul ikinciliği derecesiyle mezun olarak akademik düzeydeki yeterliliğini de ispatlamış ve bir hedefini daha gerçekleştirmiştir. Şu anda Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde okumaktadır.
5 yaşında yüzme sporuna başlayan ve profesyonel olduğu ilk günden itibaren yeteneği ve rekorlarıyla dikkat çeken Boyacı, spor dışında birçok proje ve sanatsal çalışmada yer almıştır. 2008 yılında Alexander Pushkin’in “Balıkçı ve Altın Balığın Hikayesi“ adlı eserinin çeviri kapağını “Altın Balık” çalışması ile resmetmiş ve ertesi yıl Moskova’da açtığı kişisel resim sergisi ile bir ilke daha imza atmıştır.
7 yaşındayken, devlet sanatçısı Didem Üstün’ün eğitmenliğinde başladığı ebru sanatını, 2019 yılına kadar düzenli özel dersler eşliğinde profesyonel bir süreçte yürütmüştür. Her yıl katıldığı karma veya kişisel sergilerin yanı sıra 16 yaşında tekrar Moskova’da 36 tabloluk kişisel ebru sanatı sergisi açmıştır.
Ortaya koyduğu multidisipliner başarı örneği, dünyanın en büyük oyuncak şirketlerinden Mattel tarafından fark edilmiştir. Böylece 1959 senesinden itibaren yalnızca 60 rol modelin bebeğini üreten, kız çocuklarının kendi potansiyellerinin farkına varmalarını amaçlayarak dünyanın çeşitli ülkelerinden Rol Model seçen Barbie, 2020 yılında Türkiye’den Sümeyye Boyacı’yı model olarak seçmiştir. Bunun üzerine dünya üzerinde sadece bir tane bulunan Sümeyye Boyacı Barbie Bebeği üretilmiştir. Devamında Barbie tarafından 2021 yılının da ilham veren kadını seçilmiştir.
Şu anda Sümeyye Boyacı Barbie Bebeği, antik çağdan günümüze uzanan oyuncak bebeklerin sergilendiği Dünya Bebekleri Sergisi’nde sunulmak üzere Rahmi Koç Müzesi’nde bulunmaktadır.

 

Medya Galerisi

  • Banner

Mirador ile Fark Yaratan Konuşmalar

Bu konuşmacı ile sorularınız mı var? Hemen bize ulaşın, en kısa sürede yanıtlayalım.

Benzer Konulardaki Diğer Konuşmacılar

image
Enver Yıldırım
Olimpik Milli Eskrimci, 2023 Avrupa Üçüncüsü, 2024 Avrupa Takım Üçüncüsü