

Ferhat Çalapkulu
- Türkiye Beyin Takımı Kaptanı
Konuşma Yaptığı Diller
- Türkçe
Oyun ve Oyunlaştırma
Size Oyun Lazım: Oyunlarla Kurumsal Aidiyet
Kişisel Dönüşüm
Akıllı Olun: Düşünmek öğrenilebilir, öğretilebilir ama bir saatte değil.
Liderlik ve Takım Çalışması
Takım Becerileri Gelişimi
Beyin Jimnastiği Atölye ve Eğitimleri
Kurum kültürüne düşünmeyi katmak isteyen ekipler için atölye ve eğitimler. 8-20 kişi arası katılımcı için süreye ve katılımcı profiline uygun olarak kurgulanır ve uygulanır.
Kurumsal Oyunlar
Battle of the Brains: Ekiplerin karşılıklı mücadele ettikleri bu etkinlik, fiziksel güç içermeyen, eğlenceli takım oyunlarından oluşur. 10-200 kişi arası katılımcı için, iç veya dış mekanda ihtiyaca göre oyunlarla kurgulanır ve uygulanır.
Tematik Takım Etkinlikleri
Toplantının konusu-amacı veya ürün bilgisi gibi mesajları öne çıkartan takım oyunları hazırlanır. Katılımcı sayısı (10-1000 kişi), süre ve mekana göre kurgulanır ve uygulanır.
Türkiye Beyin Takımı Kaptanı Ferhat Çalapkulu’ nun oyun kuruculuğunda ve üzerinde firmalarla konuşarak son halini getirdiğimiz yukardaki ya da benzer senaryolarla gerçekleştirilen oyunlardır. Takımlar 5’er ya da daha fazla kişiden oluşur. Takımları ve oyunları kurumun hassasiyetlerine azami saygı gösterip oluştururuz. Oyunlar, oyun kurucunun sahneye çıkıp senaryo ve kurguyu anlatması ile başlar. Sonrasında ekip elemanları tarafından ekip masalarına görevler kapalı bir zarf içinde dağıtılır. Her bir takım zarfı açıp, içinde görev/oyun vs tamamlayarak ikinci ya da sonraki zarfı almaya hak kazanır. Bu zarflar, bulunulan yerin şartlarına göre mekanın farklı yerlerinden ya da bir sürprizle elde edilir. Örneğin zarfı alabilmek için bir bulmacayı çözmek gibi. Her bir etabın tamamlanması bir sonraki zarfı hak etmek anlamına gelir. Her oyun ortalama 5 etaptan oluşur. Oyunların içeriğine göre görevliler; polis, hostes, hırsız, postacı, kimyager gibi eğlenceli kostümler giyebilirler. Oyunların sonu da oldukça eğlencelidir. Örneğin ralli yapılıyorsa, birincilik kürsüsüne çıkılır, şampanya patlatılır, yıllardır aranan bir hazine bulunur ya da puzzle tamamlanır, ve ortaya herkesi mutlu edecek bir görsel çıkar gibi…
Oyunların süresi kurum ile konuşularak kararlaştırılır.
Bu oyunların amacı; eğlenmek, bazen ürün bilgisi sınamak ve ekiplerin yaratıcılık ve takım çalışması gerektiren birtakım bulmacalardan oluşan görevleri yerine getirmeleridir.
1972 doğumlu Ferhat Çalapkulu, Dünya Zeka Oyunları Federasyonu Türkiye Temsilcisi olan Türk Beyin Takımı’nın kaptanıdır. Kariyerini zeka oyunları üzerine kuran Çalapkulu, bugüne dek küçükten büyüğe binlerce kişinin yaratıcılık ve problem çözme becerisini geliştirdi!
İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik ve Haberleşme bölümünde okurken yarışmacı olarak girdiği Türk Beyin Takımı’nın kaptanlığını bir süre sonra ustası Nevzat Erkmen’den devraldı. O gün bugündür de Türkiye’de zeka gelişimi üzerine envaiçeşit iş yaptı. Milli Eğitim Bakanlığı’na Seçmeli Zeka Oyunları dersinin müfredatı hazırlanırken danışmanlık vermekten tutun da Düşünen Şirket programıyla beyaz yakalıların yaratıcılıklarını geliştirmeye kadar…
Şu sıralar 6 yaşındaki ikizlerinin zeka gelişimiyle de ilgilenen Çalapkulu, 20 yıldır beyin ve zeka üzerine edindiği birikimini, isteyen herkesle ve özellikle zekanın önemini fark eden kurumlarla konuşma, seminer, eğitim ya da etkinliklerle paylaşmaya devam ediyor.
Ferhat Çalapkulu, kurumlardaki gelişmenin ancak bireylerin potansiyelinin en iyi şekilde kullanılmasıyla olabileceğine inanıyor ve “Elimizdeki teknolojik araçlar sürekli gelişiyor. Ama ne olursa olsun bunların hepsini kullanan insan. İnsanın gelişimini önemseyin,” diyor.
Yayınlar
Bilim Teknik Dergisi- Düşünme Kulesi Köşe Yazarı
Kitaplar
Yeni Başlayanlar için Akıl Oyunları
Meraklısına Akıl Oyunları
Çocuklar için Sudoku
Çocuklar için Kendoku
Dergiler
Akıl Oyunları Dergisi
Sudoku ve Ötesi Dergisi
Karala Dergisi
Medya Galerisi
Mirador ile Fark Yaratan Konuşmalar
Bu konuşmacı ile sorularınız mı var? Hemen bize ulaşın, en kısa sürede yanıtlayalım.
Benzer Konulardaki Diğer Konuşmacılar


