Dr. Ecmel Ayral
Dr. Ecmel Ayral

Dr. Ecmel Ayral

EXCLUSIVE
  • Kurucu Üye, Poliversity & UnLearn Akademi
Konuşma Yaptığı Diller
  • Türkçe
  • İngilizce

Kaosla Barışmak
Kaos kelimesini duyunca ürperiyoruz, kötü ve karanlık bir dünya geliyor gözümüzün önüne. Ama aslında kaos evrenin karmaşık ve değişken düzenini temsil ediyor. Eğer bu tuhaf düzenin akışını bilirsek bize tehdit gibi gelen fırsatları da yakalayabiliriz. Gelin önce kaosa dokunalım sonra VUCA’ nın içindeki berraklığı görelim hep birlikte.

Akdeniz’den Yönetim Becerileri
Ne barışın ne de savaşın sürekli olamadığı güzel Akdeniz acaba post modern dünyaya bir şeyler öğretebilir mi? Bu karmaşık dünyada kendimizi gerçeklemenin yolu haz, tutku ve sürrasyonaliteden mi geçiyor?

Heeyo:
Ölçeklerin büyüdüğü, çeşitliliğin arttığı ve birim zaman başına yeni ürün sayısının patladığı bu hızlı ve karmaşık dünyada, kısacası kaos içinde var kalmak ve gelişmek için organizasyonlarımız ne kadar hazır? Hızlı, Esnek, Entegre ve Yaratıcı olmayı ölçebilir miyiz ve geliştirebilir miyiz?

Varoluşsal Strateji
Strateji bir davranış seti mi yoksa bir varoluş şekli mi? Kültürün stratejiyi kahvaltıda yediği bu dünyada sürdürülebilir bir gelişme ancak esnek ama omurgası olan bir kurumsal yapıyla mümkün. Gelin bu yapıya nasıl kavuşuruz onu konuşalım.

ÇalışMA’nın Anlamı ve Amacı
Fazlasıyla popüler iki kavram girdi hayatımıza bir süredir: anlam ve amaç. Hele çalışmanın anlamı ve amacı kelimelerini duyunca müstehzi bir gülümseme oturuyor yüzümüze. Hemen aklımıza ulvi, uhrevi amaçlar ve hayatın anlamı falan geliyor. “Şimdi “diyoruz “bize iyi ki çalışıyorsun” diyecek birisi arkadan. Anlam ve amacı o kadar yukarılarda değil iş süreçlerimizin içinde bulmayı gösterseler biz de buluruz belki. Gelin bulalım.

UnLearn / ÖğrenME
“Sanat uzun hayat kısa” lafını duyduk hep, sahiden de öyleydi muhtemelen. Halbuki bir taratan ömürler uzadı diğer taraftan da öğrendiklerimizin raf ömrü kısaldı, kısacası artık hayat uzun sanat kısa. Peki o zaman öğrenme dediğimiz faaliyetin kıymeti kalmadı mı? Tam tersine artık hayat boyu öğrenmemiz lazım, sonra öğrendiklerimizi unutup yeni şeyler öğrenmemiz lazım. Peki nasıl yapacağız. Eğitim kurumlarının ve öğrenme yöntemlerinin şekli değişiyor, gelin bu yeni dünyada ÖğrenMe üzerine söyleşelim.

Inter-Est Liderlik
Organizasyonlar çözünüyor, yeteneklerle kurumlar arasındaki bağlar zayıflıyor, aralarındaki fiziki ve hukuki mesafe artıyor. Liderlik konusu yirminci yüzyıl kurumlarının en önemli meselelerinden biri oldu hep ama ortaya koyulan modeller “lider” olarak tanımlanan insanların özelliklerine odaklandı. İçinde bulunduğumuz ekosistem, liderliğin bir şahıstan bir platforma dönüşmesini gerektiriyor. Hannah Arendt’in inter-est kavramından yola çıkarak isimlendirdiğim modelde liderlik bir “arada olma hali” üzerinden tanımlanıyor ve anlam üreten bir platforma dönüşüyor. Aidiyet/Sadakat/Bağlılık/Performans zinciri yerini Anlam/Amaç/Bağlılık/Performans örgüsüne bırakıyor. Gelin bu anlam halatını beraber örelim.

Her Yer IK-Her Yer Yetenek
Kurumlar için en önemli unsur haline gelen esneklik İK’ya bakış açısını da değiştiriyor. İki temel soru var: birincisi gereken yeteneği çekmekle ilgili ikincisi de içeridekileri hem tutundurmak hem de onların gelişimini sağlamakla ilgili. Yani artık “headhunting” yetmiyor yanına bir de “headfarming” eklememiz gerekiyor. Gelin, hem esnek olmak hem de doğru yeteneğe her zaman ulaşabilmek için neler yapabileceğimizi konuşalım.

Üstel Büyüme
Giderek şirketlerin toplam değerleri içinde gayrimaddi kaynakların payı artıyor. Bu durum aslında büyüme ile gerekli maddi kaynaklar arasındaki ilişkiyi zayıflatarak bir “Üstel Büyüme” fırsatı doğuruyor. Ancak gayrimaddi kaynakların yönetimi maddi olanlardan daha zor. Gelin “Üstel Büyüme” fırsatlarını ve buna giden yolları tartışalım.

Tesadüf mü Tevafuk mu?
Sistemik bakış açısı bize aralarında sebep sonuç ilişkisi olduğunu düşündüğümüz unsurları yeniden değerlendirmemizi öneriyor. Etrafımızda olup biteni değerlendirirken, öngörülerde bulunurken birbirlerinden de etkilenen tüm unsurları yakalamak ve daha doğru öngörülerde bulunmak, aksiyonlarımızı sistemik bir analize dayamak çok kıymetli. Gelin dünyaya sistemik bakalım, tesadüfler bizim olsun, sürprizleri biz yapalım.

Lilith’in Dönüşü

21. yy da Liderlik
Belirsizlikle Mücadele
Büyük Resmi Görme ve Stratejik Bakış Açısı
Değişimi Modelleme
Dijital Dünyada İş Dönüşümü
Eğitmen Eğitimi
Fikirden Projeye
HEEYO (Hızlı Esnek Entegre Yaratıcı Organizasyonlar)
Kaos ve VUCA Dünyası
Kişisel Gelişim Planı Oluşturma
Mavi Okyanus Stratejileri
Öğrenme Çevikliği
Sistem Düşüncesi
Stratejik Yönetim ve Liderlik
Tasarım Odaklı Düşünce
Teknolojinin Etkisi: Yaratıcı Yıkımdan Sürdürülebilir Büyümeye
U Teori
Üssel Büyüyen Şirketler ve Dönüşüm

Tüm iş yaşamı boyunca hem akademik hem de profesyonel alanda kendini geliştirmeyi hedefleyen
Dr.Ecmel Ayral finans, gayrimenkul ve kurumsal eğitim/gelişim alanlarında yerel ve uluslararası girişimlerde rol almaktadır. Bunların yanı sıra devam ettiği akademik görevleri çerçevesinde 2000 yılından 2021 yılına dek Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde çeşitli dersler vermiştir. İlgili olduğu akademik alanlar Örgütsel Davranış, Örgüt Teorisi ve Stratejik Yönetim’dir. 2004-2010 yılları arasında Istanbul Bilgi Üniversitesi’nde profesyonel yönetici olarak da çalışan Ayral 2018 yılında üniversiteye Mütevelli Heyet Vekil Başkanı (ve Laureate Turkey, CEO) olarak hizmet vermek üzere yeniden görev almış, kurumun yeni destekçilere devri neticesinde, 2020 itibarı ile görevini devretmiş ve kendi girişimlerine odaklanmıştır. Dr. Ecmel Ayral hayat amacı olarak gördüğü “öğrenme gelişme” alanındaki çalışmalarına kurucularından olduğu UnLearn Akademi, Tobeto ve Poliversity girişimleri bünyesinde devam etmektedir. Bu girişimler Unlearn-X öğrenme modelini temel alarak öğrenme yolculukları tasarlamakta ve yeteneklerle kurumları bir araya getirmektedir.

With a determination for improvement in both academic and professional fields, Ecmel Ayral has taken part in local and international initiatives in finance, property development and education fields. Besides his commercial ventures, he continued to teach at Boğaziçi University between 2000 and 2021. His academic fields of interest are Organizational Behavior, Organization Theory and Strategic Management. He also served as an executive in Istanbul Bilgi University for several years and appointed as the Deputy Chairman of the Board of Trustees of Istanbul Bilgi University (and CEO of Laureate Turkey) in 2018, following the sale of the institution to new owners, he resigned to focus on his own ventures. Dr. Ecmel Ayral continues to work in the field of learning and development, which he considers as his life purpose. UnLearn Academy, Poliversity and Tobeto are amongst the initiatives he started to serve the academic and corporate institutions. They design and implement learning journeys based on the Unlearn-X learning model and aim to serve individuals and institutions for competency development and talent matching.

Medya Galerisi

  • Banner
  • Banner

Mirador ile Fark Yaratan Konuşmalar

Bu konuşmacı ile sorularınız mı var? Hemen bize ulaşın, en kısa sürede yanıtlayalım.

Benzer Konulardaki Diğer Konuşmacılar

image
Murat Çark
Alkollü İçecekler ve Tütün Eğitmeni
image
Hakan Deniz Eren
Eğitmen, Danışman
image EXCLUSIVE
Ümit Ünker
Eğitmen, Yazar, Konuşmacı