Zeki Pağda
Zeki Pağda

Zeki Pağda

  • San Diego Üniversitesi, Yönetim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi ve FocalPoint Coaching Kurucu Ortağı
Konuşma Yaptığı Diller
  • Türkçe
  • İngilizce

Liderlik ve Takım Çalışması
Liderlik ve Dijital Dönüşüm
Yeni dönem liderlerinin teknolojik gelişmelere nasıl adapte olacağı ve uygulayacağı anlatılmaktadır.

Neden daha fazla kadın lidere ihtiyacımız var?
Bilimsel olarak neden kadınların erkeklerden daha iyi karar verdiği konusu örneklerle anlatılmakta, liderlerin kadınların bu özelliğini en iyi şekilde değerlendirmesi için yapılması gerekenler aktarılmaktadır.

Yüzyılın liderliğine nasıl adapte olacağız?
yüzyıl birçok açıdan diğer yüzyıllardan çok farklı. İş hayatımızı etkileyen her faktör teknolojik gelişmelerin etkisiyle çok hızlı değişiyor. Bunun yanında bireylerin yaşam süreleri uzuyor ve bu uzayan yaşamlarında aktifliklerini daha uzun zaman devam ettiriyorlar. Bu duruma paralel olarak bireylerin kariyer süreleri uzamakta ve artık bireylerin kariyerlerinin 50-70 yıl sürmesi beklenmektedir. Liderlerin bu hızlı değişen 21. yüzyıl dinamiklerine adapte olmaları belirli bir süreç ve metodoloji gerektiriyor. Bu başlık altında 21. yüzyıl liderlerinin başarılı olabilmeleri için neler yapmaları gerektiğinden bahsedilecektir.
Türkiye’nin ülke kültürü, dünya ile karşılaştırılması ve liderlik anlayışımıza etkisi… Biz Türk Yöneticiler Neden Böyleyiz?
Bu, 62 ülkede yapılmış olan kültür ve kültürün liderlik anlayışına etkisini ortaya koyan araştırmaya göre Türkiye’nin ve Türk yöneticilerin global olarak belirlenmiş parametrelerde nerede bulunduğunu ve bunun diğer ülkelerle karşılaştırmasının sunumu şeklindedir. Burada dokuz boyuta göre Türk kültürünün; iş, aile ve politik seçimlerimizde kendini nasıl belli ettiği anlatılmakta, Türklerin liderlerden beklentileri aktarılmaktadır. 25 yılda Türk kültüründe ne değişti ne neden değişmedi; bir yönetici olarak bunları bilmenin önemi nedir konuları vurgulanmaktadır.

7 Bilinç Seviyesi
Yatay ve düşey liderlik gelişiminden bahsedilmektedir. Liderlerin neden sadece yatay gelişime yatırım yaptığını ama asıl önemli olanın liderin düşey gelişimi olduğunu anlatılmaktadır. Düşey gelişimin 7 seviyesi örneklerle anlatılıp, liderlerin bu seviyelere nasıl geçebileceğinden bahsedilecektir.

Dijitalleşme, Gelecek Trend ve Teknolojiler
Yapay Zekâ ve Karar Verme Mekanizmamız
Bu başlık altında genel olarak bir liderin yapay zekâyı neden ve nasıl kullanması gerektiği anlatılmaktadır. Karar verme mekanizmalarımızdaki hataların neler olduğu örneklerle iletilmektedir. Yapay zekâ ile birlikte, verimli kullanımı, ne kadar para yatırıldığından çok nasıl kullanılması gerektiğini bilmenin önemi örneklerle açıklanmaktadır. Yapay zekânın aslında bireylerin karar verme mekanizmalarındaki bir çeşitlilik olduğunun altı çizilmekte, Amerikan şirketlerinin yapay zekâyı nasıl kullandığını, özellikle yeni ürün geliştirmedeki yapay zekânın rolü ve yapay zekâ ile karar verme mekanizmalarını nasıl değiştirdiği aktarılmaktadır.

Dijital Dönüşüm ve Gelecek
Endüstriyel devrimlerdeki dönüşüm örnekleri ve aslında her dönüşümün nasıl yeni ve daha fazla iş olanağı yarattığı anlatılmaktadır. Dijital dönüşümün ne olduğundan ve iş olanağı yaratma açısından nasıl diğer endüstriyel devrimlere benzediği aktarılmaktadır. Dünyadan örneklerle, Türkiye’nin durumu ve biz Türk toplumunun dijital dönüşüme bakış açısının neden değişmesi gerektiğine değinilmektedir. Dijital dönüşümün dünyayı nasıl etkilediğini, sektörlerdeki gelişmeleri, kişisel tedavi devrimleri gibi farklı örnekler sunulmaktadır.

İş Dünyası ve İşin Geleceği
Para Neden Çok Kötü bir Motivasyon Aracı?
Paranın iyi bir motivasyon aracı olduğu düşünülür ve bu nedenle iş yerlerinde performans parasal primlerle ödüllendirilir. Fakat para ile motivasyonun hem kişiye hem de organizasyona negatif etkileri vardır. Parasal ödüllendirmenin organizasyonlar üzerindeki negatif etkisi birçok araştırma ile desteklenmektedir. Bu başlık altında örnekleriyle paranın neden kötü bir motivasyon aracı olduğu anlatılacaktır.

Yaşlanan Çalışanlarımız Neden En Büyük Kaynağımızdır? (100 Yıllık Yaşam)
Bireylerin yaşam süresi uzuyor. Bu nedenle bu başlık altında hepimizin neden ve nasıl 50-70 yıllık kariyer planı yapması gerektiğinden bahsediliyor. Şu anda orta yaşlarında bulunan yönetici ve liderlerin neden kendilerini yenileyerek kendilerine yeni alternatifler (yeni kariyer planı) yaratmaları gerektiğine değiniliyor. Orta yaşımıza rağmen neden ve nasıl değişebileceğimizi beynimizin elastisitesi üzerinden anlattıktan sonra şirketlerin neden daha fazla yaşı ileri yöneticiye ihtiyacı olduğunu, İK departmanlarının bu konuda neler yapması gerektiğinden bahsedilmektedir.

İşyeri Etiği Neden Çok Önemli?
Araştırmalar gösteriyor ki etik dışı davranış her yıl şirketlere milyonlarca dolar değerinde zarar veriyor. Kişilerin ise hayatları kararabiliyor. Çalışanların çoğu etik davranmanın ahlaklı olmak ilgili olduğunu ve bilinçli bir şekilde yönetilebileceğini düşünmektedir. Fakat birçok etik dışı davranış aslında farkında olmadan yapılmaktadır. Etik davranış bir karar verme mekanizmasının sonucunda çıkar ve bu prosese etki eden birçok farklı unsur vardır. Bu başlık altında ülke kültürü, organizasyonel kültür, bilinç seviyesi gibi faktörlerin iş yerlerinde etik davranışı nasıl etkilediği ve etik dışı davranışların nasıl önlenebileceği anlatılacaktır.

Sosyal Sorumluluk
Sosyal Sorumluluk ve Etik
Günümüzde şirketler tek başlarına varlıklarını sürdüremezler. Global iş dünyasında şirketler ekosistemler içinde bulunurlar ve ancak o ekosistemlerle uyumlu oldukları taktirde varlıklarını uzun yıllar devam ettirebilirler. Bu konu başlığında sosyal sorumluluğu anlamak ve uygulamanın bir organizasyonun ekosistemle barışık bir şekilde işlerliğini devam ettirebilmesindeki önemine değinilecektir.

Boğaziçi Üniversitesi’nde Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünü bitirdikten sonra Unilever’de çalışma hayatına başlayan Zeki Pağda, 1991-1998 yılları arasında bu şirkette Satış departmanında çeşitli pozisyonlarda görev aldı.
1998-2000 yılları arasında Amerika’da San Diego Üniversitesi’nde MBA yüksek lisansını tamamladı. Ardından, Amerikan semiconductor (yarı-iletken) üreticilerinden biri olan Advanced Micro Devices (AMD) şirketinde Dresden, Almanya’da ve San Jose, ABD’de olmak üzere üç yıl süresince Tedarik Zinciri İş Analisti olarak çalıştı.
2003 yılında Türkiye’ye dönüş yapan Zeki Pağda, 2003-2006 yılları arasında kâğıt bazlı kişisel tüketim ürünleri şirketi olan Kimberly-Clark’da, 2006-2007 yılları arasında dünyanın bir numaralı şişelenmiş su üreticisi olan Nestle Waters şirketinde ve 2007-2010 yılları arasında ise kişisel bakım, ev bakım ve endüstriyel kimyasal üreticisi olan Henkel-Schwarzkopf şirketinde Satış Direktörlüğü yaptı. Bu görevlerinde, geniş satış ekiplerini başarıyla yönetti ve şirketlerin yüksek satış oranlarına ulaşmasını sağladı.
Zeki Pağda, 2010 yılında Henkel-Scwarzkopf Mısır Genel Müdürlüğü’ne terfi etti. Arap Baharı’nın da gerçekleşmiş olduğu zorlu bir dönemde işlerin en iyi şekilde gitmesini sağladı. 2012 yılında Türkiye’ye dönüp Genel Müdür olarak Alman gıda şirketi Carl Kühne’ye geçiş yaptı. Yenilikçi yaklaşımlarıyla şirkete büyük katkılar sağlayan Zeki Pağda burada yeni bir fabrika kurulmasına da öncülük etti. 2014-2015 yılları arasında daha çok Dalin markasıyla bilinen Kopaş Kozmetik şirketinde Genel Müdürlük yaptı.
2015 yılında San Diego Üniversitesi’nde şu anda tez aşamasında olduğu Organizasyonel Liderlik ve Danışmanlık doktorasına başladı. 2016 yılında aynı üniversitenin İşletme bölümünde ders vermeye başlayan Zeki Pağda, 2018 yılında San Diego Eyalet Üniversitesi’nde de ders vermeye başladı. İş Yeri Davranışı, İş Yeri Etiği, İnsan Kaynakları ve Global Takımların Liderliği Zeki Pağda’nın eğitimini verdiği konulardır. Son dönemlerde 1994 yılında ülkemizde de yapılmış olan GLOBE (Global Leadership & Organizational Behavior Effectiveness) çalışmasının tekrarlanması üzerine çalışmaktadır. Ana hatlarıyla bu çalışmanın amacı 1994 yılından günümüze kadar olan dönemde Türkiye’deki sosyal ve politik olayların orta düzey yöneticilerin liderlik algısında bir değişikliğe sebep olup olmadığını anlamaktır.
Yapay zeka ve yapay zekanın karar verme mekanizmaları üzerindeki etkileri, yapay zekanın insan kaynakları yönetimine etkileri, dijital transformasyon ve liderlik, 21. yüzyılda liderlik yetkinlikleri, kadın liderliği, ve farklı yaş gruplarının bir arada çalışması Zeki Pağda’nın çok önemli bulduğu ve üzerinde araştırma yazıları yazdığı konulardır. Bu yazılar Turkish Times ve Harvard Business Review Türkiye dergilerinde yayımlanmıştır. Aynı konu başlıkları ile Fortune, Dünya Gazetesi ve Hürriyet İK gibi önemli mecralara röportaj veren Zeki Pağda şirketlere de bu konular ile ilgili seminerler vermektedir.

Medya Galerisi

  • Banner

Mirador ile Fark Yaratan Konuşmalar

Bu konuşmacı ile sorularınız mı var? Hemen bize ulaşın, en kısa sürede yanıtlayalım.

Benzer Konulardaki Diğer Konuşmacılar

image
Perry Mccarthy
Ex Formula One Driver, The Stig from Top Gear
image
Ferhat Arıcan
Olimpiyat 3.sü Milli Cimnastikçi